21 Mayıs 2014 Çarşamba

Karşılaştığımız Hatalar Ve Çözümleri

1 - Mysql & Php’de Karakter Seti Hatası!

Hata:

Sitenin veritabanı içeri aktarırken karşılaştık bu karakter sorunuyla ve türkçe karakterlerde hata vardı biraz araştırınca yazmış olduğumuz kaynaktan çözümünü bulduk.

Çözüm

İlk olarak mysql’i oluştururken belirlenen karakter seti latin1, sayfanın karakter seti utf-8 ise yine karakter seti hatası alırsınız. Yapmanız gereken mysql latin1 ise sayfanızın <head> kısmında kullanacağınız karakter seti
<META http-equiv=content-type content=text/html;charset=windows-1254>
Budur. Bu türkçe uyumlu karakter setidir. Latin1 için bunu kullanabilirsiniz. Veya veritabanınızı utf-8′e çevirme işlemini yapmalısınız.

 kaynak:http://seopratik.com/php-turkce-karakter-sorunu-duzeltmek/

 2 - Anasayfadaki Galeri Lightbox Hatası!

 

 Hata:

Lightbox  jquery javascript ile ekledik ve normal resimlerde düzgün birşekilde çalıştı fakat galeriyi veritabanından çektiğimizden hata ile karşılaştık ve lightbox çalışmadı.

 Çözümü:

 çözümünü php lightbox şeklinde araştırınca bulduk ve kendi index sayfamız

<a href="images/galeri/<?=$cek['fotograf']?>" rel="lightbox[roadtrip]"


3 - TUR SAYFASINDAKİ TUR DETAYLARI HATASI! 

 

Hata:

Turlar sayfasında turları veritabanından çekerek listeledik fakat herhangibir eklediğimiz tur'un detaylarına nasıl bir kodla bağlanacağımızı bulamadık ve kategoriden belli bir içeriği çekme diye bir süre araştırınca bulduk.

Çözüm:

İlk olarak bir turdetay.php diye bir sayfa oluşturduk herhangibir tur tıklandığından o sayfadan çekilicekdi o turun detayları ve turlar.php dosyasına şu sql komutunu ekledik.

Kod:
   $linktur = "turdetay.php?&id=".$turcek['id'];

Ve böylece tıklanan tur un id sini alıcak ve sadece o tur u sayfada listeliycek son olarakda hangi kısımlarını listelemesini istiyorsak ekledik aşşağıdaki kodla.

Kod:
<a href="<?=$linktur?>" title="<?=$turcek['baslik']?>"><img src="resize.php?i=images/tur/<?=$turcek['fotograf']?> alt="<?=$turcek['baslik']?> </a>

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder